Bijzondere projecten

 

S o u M i K o u – intiatief

vertegenwoordiging vrijwilligers 3 wijken

vertegenwoordiging vrijwilligers 3 wijken

Met een wandeltocht was in 2015 het initiatief genomen om – in elk geval – de vrijwilligers van Stichting Mae Uku in beweging te krijgen, zoveel mogelijk deelnemers aan te trekken. Medestanders en bekenden mee te krijgen waarbij tegelijkertijd actie gevoerd kan worden ter ondersteuning van het goede doel. De deelnemende lopers kunnen zichzelf laten sponsoren door geld (wens is minimaal 5 euro) op te halen voor gekozen goede doel.  Een drietal Molukse Wijken bestaan en staan nog steeds – zeker sinds 1951 – op Walcheren in Zeeland. De KNIL-soldaten met hun gezinnen werden toentertijd door het Rijk geconcentreerd en samengebracht van houten barakkampen naar nette, moderne rijtjeshuizen in SOUburg, MIddelburg en KOUdekerke (SOUMIKOU). Deze wijken vormen de basis ook voor de SOUMIKOU- Wijkentocht/Mars.  Een leuke bijkomstigheid is de woordassociatie memorerend aan Mr.Dr. Chris Soumokil. Terugdenkend ook aan de eerste Molukse Stichting in Nederland, nl. die van Middelburg, hier in Zeeland. Een wandeltocht langs dezelfde route van 18 kilometer is een kans om kennis te maken én ook nog eens voor het goede doel te wandelen. Een bijdrage aan de wandeltocht kunt u doen door 25 euro (goed voor 10 wandelaars) te storten op NL12RABO.01544.75.831 o.v.v. ‘…wandelt mee in 2016’ t.n.v. Stichting Mae Uku.  

Op de 2e zaterdag van elke maand worden sowieso door de initiatiefnemers – Mona Matitaputty, Gabe Waisapy, Maria Nanuru, Lies Saija, usi Mary de Lima en bung Luc Waisapy – wandeltochten vanaf het Mae Uku gebouw georganiseerd en natuurlijk is iedereen welkom.

 

0000* P r o j e k t   l e s k i s t e n 

60 jaar Molukkers in Zeeland (1951 – 2011): Een groots project met tal van activiteiten in 2011 met ondersteuning vanuit de Provincie Zeeland. Een 3-tal leskisten o.a. waren er toen vervaardigd en beschikbaar gesteld voor ieders gebruik (uiteraard in goed overleg):

– Leskist voor de ‘onderbouw’ basisonderwijs,

– ééntje voor de ‘bovenbouw’ van het basisonderwijs én

– de derde speciaal voor bij het voortgezet onderwijs.

Informatievoorziening c.q. voorlichting dat op aanvraag kan worden gegeven, opgevraagd en in gezamenlijk overleg via usi Mary de Lima en/of Alex Soplantila. 000300070006000500010004

Aanmelden werkgroep Bijzondere projecten

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)