Culinair Mae Uku

Rumah Makan – Moluks Kookworkshop – Pannenkoeken – en nog véél meer.

In 2017 worden er verschillende kookgroepen actief die o.a. een Rumah Makan gaan organiseren. Iedereen kan zich dan opgeven om bij Mae Uku te komen proeven/eten/dineren etc….

Vrijdagavond 27 januari staat de eerste Rumah Makan gepland. Deze avond zal worden georganiseerd door onze mensen afkomstig uit de eilandengroep Tanimbar op Maluku. Met name m.m.v. van onze eigen vrijwilligster u Teintje – zelf met roots uit kampong Adaut op Tanimbar – zal een Moluks diner u worden voorgeschoteld in het Mae Uku gebouw aan de Prins Hendrikstraat 35A te Oost Souburg.

Kijkt u verder op onze agenda of volg onze website voor de volgende Rumah Makan in Mae Uku. U kunt zich opgeven via onze email: stichting@mae-uku.nl o.v.v. RumahMakan-jan17.

Een ander initiatief is een Moluks Kookworkshop. Vis-, vlees- en vegetarische gerechten …

o.a. Workshop Molukse rijsttafel. Wat is nou precies de bedoeling van een workshop?

Het is de bedoeling dat u zelf gezamenlijk iets gaat klaar maken, onder begeleiding. Kiest u voor een rijsttafel, dan wordt er aan het eind van de workshop gezamenlijk gegeten en kunt u gezamenlijk proeven wat u zelf hebt klaar gemaakt. Mae Uku zorgt voor alle benodigdheden voor de workshop en extra keukengerei. Rijsttafel: vanaf € 35.00  pp. De prijzen zijn inclusief ingrediënten en 3 drankjes.

Een workshop (tijden als voorbeeld) ziet er als volgt uit:

16.30 uur   – Ontvangst aan de bar.
17.00 uur   – Uitleg namens Stichting Mae Uku
17.15 uur   – Met z’n allen koken, maken van het diner
– Aan tafel en gezamenlijk eten
21.15 uur   – Gezamenlijke afsluiting met koffie/thee.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar bent u bereid om voor 10 personen te betalen dan kan de workshop doorgaan. De aanvangstijd kan in overleg aangepast worden.

Heeft u interesse, informeer dan naar de beschikbare data op doordeweekse dagen en in het weekend. Let wel dat we ruim de tijd willen hebben om alles door te spreken, plannen en welke vrijwilligers er eventueel ingezet kunnen worden.

Per email naar: stichting@mae-uku.nl

 

 

 

Aanmelden werkgroep Culinair

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)