Dominee Zeth Mustamu is boos…….

AANKLACHT TEGEN DE STAAT DER NEDERLANDEN. Ik ben een Molukker van de tweede generatie: 65 jaar. Wat ik in de loop van de laatste 15 tot 20 jaar meemaak aan het overlijden van te veel Molukse tweede generatiegenoten, vind ik buitensporig, om niet te zeggen: niet normaal. Waarom niet normaal? Omdat ik ervan overtuigd ben, dat de wijze waarop de Molukse gemeenschap in 1951 is behandeld na hun onverwachte plotselinge vertrek naar Holland, ronduit discriminerend, mensonterend en onmenselijk is geweest. Begrijp me goed: voor ieder mens komt het moment van de laatste adem, daar ontkomt…

Sarah Nanuru overleden

Vandaag 19 februari 2017 is Sarah Nanuru (geboren 10 juli 1951) overleden te Vlissingen. Dinsdag 21 februari en woensdag 22 februari is er gelegenheid om van Sarah afscheid te nemen aan de kerklaan 17-19 achterin de Pastorie te West Souburg (4386 AL Vlissingen) van 19.00 – 20.00 uur. De afscheidsdienst zal gehouden worden op donderdag 23 februari 11.30 uur op bovengenoemd adres. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 14.00 uur op de Algemene begraafplaats te Oost Souburg (bij de Molukse Wijk) Het Mae Uku wijkgebouw is op woensdagavond en donderdag in gebruik door de familie.

Hapjes-Bingo zaterdag in Mae Uku

Ook dit jaar organiseert het Comité Midzomer-3-daagse een MEGA hapjes-BINGO. Op zaterdag 25 februari 2017 met allerlei hapjes als prijzen. Dus, voor de lekkerbekjes onder ons, die van een gezellig potje bingo, een hapje en een drankje kunnen genieten, wees er snel bij, want vol = vol. In het Mae Uku wijkgebouw aan de Prins Hendrikstraat 35A – in de Molukse Wijk – te Oost Souburg. Inloop a.s. zaterdagavond is vanaf 19.00 uur en wederom: iederéén is van harte welkom!

2e Wandeltocht za. 11 februari

Elke 2e zaterdag van elke maand in 2017 start initiatiefgroep SouMiKou weer een wandeltocht van 5, 10 en 15 km. Iedereen kan eraan meedoen; groot, klein, jong en oud. Van 08.30 – 09.00 uur kunnen deelnemers na een kleine bijdrage van 1,50 euro (incl.koffie/thee) een kopie van de gekozen wandelroute meekrijgen. Mocht je iets sneller willen gaan, kan uiteraard. Snelwandelen, hardlopen of gewoon wandelen dat mag een ieder voor zich bepalen. Individueel, gezamenlijk of met een groep….. Jullie zijn allen van harte welkom in ons start- en eindlocatie, het Mae Uku wijkgebouw – in de Molukse…

Culinair: Pannenkoekenavond 1 maart a.s.

Een gezellige pannenkoekenavond stond ook al een poosje in de planning in Mae Uku. Woensdag 1 maart 2017. Start 18.00 uur. (Inloop: 17.30 uur) Een leuk idee? meldt je tijdig aan. Voor de info zie bijgaand flyer. Nogmaals, iederéén is welkom. Wees er wel tijdig bij.