Twee vrijwilligers van Stichting Mae Uku werden dinsdagavond aan het eind van het M.O. (MedewerkersOverleg) even in het zonnetje gezet.

Bung Luc Waisapy was bij het fotomoment er helaas nog niet bij en Bung Onny Tuhuleruw natuurlijk present, kreeg van voorzitter Mesak Lopulissa een mooi kado-bon in de handen gedrukt. 

Beiden zijn  – achtereenvolgens – Bung Luc eind oktober 2013 én Bung Onny begin januari 2014, 70 jaar geworden. Natuurlijk zijn ze daarmee niet de oudste vrijwilliger in ons bestand, want we hebben ook nog altijd Oom Piet Tuasun van 90 jaar die nog steeds actief is met de schoonmaakgroep van Mae Uku. Bijgaand natuurlijk wel nog een foto van Bung Luc tijdens zijn verblijf op Ambon/Suli september 2013 én van Oom Piet tijdens de vorig jaar ingestelde Oom Piet Tuasun (OPT)-bokaal in de sporthal. Dit jaar hopen we de 2e editie op zaterdag 5 april 2014 te houden. Hou de website in de gaten…

Proficiat!

Aansluitend op het M.O. – vanaf 19.30 uur hield Stichting BUAT o.l.v. Adee Bodewes, MSc van het Academisch Medisch Centrum, afd. Sociale Geneeskunde, de terugkoppelingsbijeenkomst, nadat de afgelopen 2 jaar het eerste landelijke gezondheidsonderzoek heeft plaatsgevonden onder Molukkers in de leeftijd van 30 t/m 65 jaar in Nederland. De resultaten van de enquete werd gezamenlijk doorgenomen en kon er dieper worden ingegaan op de betekenis van resultaten en kon er vragen worden gesteld. Uiteraard was deze het een openbare bijeenkomst, zodat naast de vrijwilligers Mae Uku ook het publiek kon aanschuiven.