Was het een maand eerder ROOD WIT die twee punten bij Jong Ambon moest laten liggen (1-1), waardoor Zeelandia-Middelburg de eerste periodetitel kon binnenhalen.

Deze keer is het wederom in een thuiswedstrijd, maar dan tegen INTERNOS, waar Jong Ambon al met een 1-0 voorsprong ging rusten door een goal van Remco Felius. Neefje Yannick Taniwel maakte het tweede doelpunt voor Jong Ambon 1, waarna eindelijk eens een overwinning met 2-1 werd binnengehaald. Jong Ambon heeft er nu 12 en Zeelandia 26 punten, allebei uit 11 gespeelde competitiewedstrijden.

Vrijdagavond 16 november heeft SC Toma drie dure punten laten liggen tegen ZV Domburg 2 , de nummer laatste. Na 3 min spelen kwam Toma op 1-0 door een afstandschot van Marienello.  Je zou zeggen dat het vertrouwen groeide bij de Toma-spelers, maar het tegenovergestelde gebeurde juist. Domburg ging meer agressief (net niet gemeen! ) spelen en daar hadden de jongens op de belangrijkste momenten moeite mee. Sommigen lieten hun man lopen waardoor ze de 1-1 scoorden. Gelijk daarna door een fout in de Toma-verdediging maakten ze 1-2. De Toma-spelers gingen soms te gejaagd spelen, positiespel deden we soms niet terwijl dat toch één van onze sterke punten zou zijn met een man in de punt. Toch kwam Toma weer op gelijke hoogte door een goede genomen vrije trap van Joshua 2-2 ,maar ja ……. dat hield niet lang stand want twee minuten voor einde van de 1e helft maakte Domburg de 2-3. De 2e helft werd er nog steeds té gejaagd gespeeld, te weinig combinatie of rust werd er in het spel gelegd. Zoals eerder genoemd, hadden de Toma-spelers moeite met hun spel. Weer door niet mee te gaan bij balverlies maakte Domburg in drie minuten tijd 2-4 en de 2-5. Uiteraard kwamen er wat irritaties wat het Toma-spel niet ten goede kwam. SC TOMA  moest het toch van de combinatie hebben en warempel…… vijf  minuten voor tijd via rechts kreeg Joshua de bal van Anwar en die scoorde de 3-5. Om toch te proberen een gelijkspel uit te halen , werd Toma-keeper Jivaro (overigs stond hij dit keer goed te keepen, de goals lagen niet aan hem!) ingewisseld voor Elkii die als een soort meespelende 5e speler wat extra druk vooruit kon zetten. Via hem ging de bal naar Anwar die i.c.m. Xander met een mooie hakje 4-5 scoorde maar helaas niet goed voor een gelijkspel want daarna floot de scheidsrechter af. Helaas maar waar ……. we hebben het aan ons eigen te danken dat de 3 punten niet meegingen!! AMATOOMA.

 

De darters van Mae Uku 2 hebben laatst in een gezellige uit-wedstrijd gewonnen met 5-8 van de darters van DT 2xBellen. MU2 staat nu als tweede in de ranglijst van 14 teams. MU 1 moet het opnemen tegen Café De Bounty, staat op de ranglijst als vijfde nadat de laatste keer met 4-9 gewonnen werd bij Manic Monday.

 

De volleybaldames van Jong Ambon doen het redelijk goed en staan op de ranglijst als middenmoter nadat de wedstrijd tegen Ardita met 8-0 werd verloren.