Zaterdagavond werd het een gezellig feestavond in Mae Uku georganiseerd door de plaatselijke SC TOMA i.v.m. het 35-jarig bestaan van de plaatselijke zaalvoetbalclub. “Lau & Chama” – jongens uit de wijk –  openden de avond met een kort en krachtig optreden, waarna de Bredase formatie “Gerson & Friends” het podium innam. Toch was er eerst nog “surprise-act” meegekomen vanuit Breda in de persoon van bung Piet Souhuwat die in Mae Uku nog wat prachtige bloemstukjes klaarstoomde, maar ook een hoofdrol vertolkte op de vloer met een SALSA-demonstratie samen met onze eigen Jos Tomasowa als danspartner én het werden twee prachtdemonstraties extra deze avond! Een loterij met diverse trekkingen was er met als hoofdprijs “een dinerbon voor twee” waarvoor keluarga Wannee als winnaar uit de bus kwam. Na het – 3e generatie – optreden van Lau & Chama was óók Breda vertegenwoordigd, nl. niemand minder dan “Skaffaantje”, die hier in Souburg al eerder heeft opgetreden. 

Vrijdagavond 28 mrt heeft SC Toma met 7-2 van De Buuzen gewonnen. Binnen een minuut  opende Anwar al de score voor Toma met een afstandsschot. 2-2 werd gelijk getrokken door Rivelino na goed voorbereidend werk van Virhu. Met een uitgekiend strak schot bracht Anwar de ruststand van 3-2 op het bord. In de 2e helft was het alweer Anwar die de verdedigende instelling van De Buuzen afstraft (4-2). Virhu benutte daarna zijn snelheid optimaal en bediende Rico die met een simpele passeerbeweging de tegenstander dolde en makkelijk de 5-2 binnenschoot. De laatste tien minuten werd balbezit gekoesterd en was het wederom Anwar die nog 2 goals meepikte en zodoende de 7-2 eindstand op het scorebord bracht.

B1 van Jong Ambon staat bovenaan in de stand. Vorige week raakte teamgenoot B1-speler Joshua Latupasinalo ernstig gewond bij een ernstig bedrijfsongeval, waar we allen nog met gedachten bij Joshua waren. Zijn teamgenoten deden desondanks wat ze normaal ook zouden doen en besliste afgelopen zaterdag het uit-duel al in de eerste helft door met 0-5 afstand te nemen. In het tweede bedrijf werd gas teruggenomen en werd er nog één ingeprikt waardoor de formatie met afgetekende cijfers terugkeerde op “de Sprong”: 0-6.  Winst voor Joshua!

Zondag 30 maart had Jong Ambon 1 weinig moeite met Zeeland Sport 1. Martin opende en broertje Levi(2x) zorgde voor de eindscores voor de “Ambonezen”. Tussendoor maakte Björn nog de 2-1 in een thuiswedstrijd, waarbij de ploeg domineerde van begin tot eind en dus van een echte derbysfeer géén sprake was.

Volgende week (3 t/m 14 april) start de mogelijkheid (alléén voor leden) om via de Rabo Clubkas Campagne op Mae Uku TE STEMMEN! Oók SV Jong Ambon doet eraan mee – en je mag twee stemmen uitbrengen – dus gewoon doen!!

Én vergéét niet om je TIJDIG in te schrijven voor het Oom Piet Tuasun-sportbokaal op 5 april!