Verzoek is binnen om via Radio5 op dinsdag 6 augustus een  live radio-uitzending te verzorgen in het wijkgebouw van stichting Mae Uku.  Dit is voor het NTR-radioprogramma Dichtbij Nederland. DBNL zendt maandag tot en met vrijdag uit van 21.00-24.00 uur op radio 5. Nu is het zo dat NTR vanaf 2 juli tot en met 27 augustus met een NTR Zomertour bezig is. Waar ze op lokatie uitzendingen verzorgen.

Op 6 augustus komt het onderwerp/thema Molukkers aan bod. Hiervoor vond Victor Joseph – NTR-redacteur – Mae Uku in Oost Souburg een geschikte lokatie. De uitzending is een combinatie van interviews, live muziek en reacties van publiek. Qua voorbereiding en uitzending gebeurt dat van 15.30 uur tot en met > 24.00 uur.

15.30 uur Opbouw techniek/omroepwagen                     19.00 tot 23.00 uur Uitzending, daarna afbouwen.

 

Als voorproefje is DBNL (Dichtbij Nederland) is ons 31e MIDZOMER2DAAGSE van 2013 eveneens van harte welkom om een bezoekje te brengen – zie onderstaand PERSBERICHT:

Midzomerfeest Molukse Wijk op 2 en 3 augustus

Voor de 31e keer wordt op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus het Midzomerfeest van Stichting Mae-Uku in Oost-Souburg gevierd. Op beide dagen zijn er overdag veel kinderactiviteiten op het programma, op vrijdagavond een Grote Entertainmenquiz en op zaterdag de traditionele Pasar Maluku (de Molukse Markt) met vele kraampjes en optredens.

Het centrale thema is dit jaar “Mari bersatu”, oftewel een oproep om één te zijn en gezamenlijk moeilijke dingen op te pakken. Het Midzomerfeest is een festival met een Moluks karakter, maar volledig gastvrij naar andere inwoners en groepen in Oost-Souburg en omgeving.

Nieuw! Na 30 jaar werken met een redelijk vast programma is het festival toe aan nieuwe impulsen. Dit is goed gelukt: het feestcomité bestaat uit jongeren van de 3e generatie,  de andere Molukse wijken op Walcheren zijn in de organisatie betrokken, de muziekgroepen en –stijlen zijn zeer gevarieerd en er is een bandstafette met de naam “Mae-Uku Big Band”, bestaande uit circa 65 (Zeeuwse) muzikanten.

De kinderen kunnen meedoen aan een vossenjacht, een kinderdisco, een vrijmarkt. Er is een springkussen, een schminkhoek, een zeskamp. Er is een loterij met als hoofdprijs een retourticket Amsterdam – Jakarta en daarnaast vele andere mooie prijzen.

Optredens zijn er van: de Tifagroep, Fluitgroep, Ouderengroep, Lizzy, The Arrows, G@entle, Mojam, Gijs Winter, Audirèus, Laurens T., Just a Gig.

 

De Pasar Maluku is zaterdag van 10.00 – 21.00 uur. Daarna volgen de slotacts tot middernacht 00.00 uur. Voor het volledige programma kan men terecht op website www.mae-uku.nl of op Facebook: www.facebook.com/comité.maeukuwijkfeest.

De entree is beide dagen gratis.