Vrijdagavond 25 Jan  heeft  S C  T o m a  zich weer herpakt na de nederlaag van vorig week tegen Schinkel. In Oostkapelle werd het een ruime overwinning met 4-10 tegen AFC. Toma begon goed aan de wedstrijd , al na 6 min kreeg Anwar de bal van Joshua in de loop, dribbelde 2 man voorbij en schoot keihard de 0-1in,lang duurde het niet want even later kwam AFC op gelijke hoogte 1-1 .In de 16e min kreeg Renzo de bal a/d rechterkant,versnelde naar voren en scoorde de 1-2 na een mooie 1-2tje met Anwar. Het spel werd opener, in het voordeel van Toma ( vooral met een paar snelle jongens zoals Josimar, Renzo ) zoals Marinello die doorbrak op links en de bal in de loop gaf aan Anwar die weer zelf een 1-2tje met Renzo opzette en de 1-3 op scorebord bracht. Een onschuldig afstandsschot door het midden richting Toma-doel ging de bal toch in doordat keeper Jivaro even niet oplette en de stand naar 2-3 terugbracht. Lang niet daarna was Toma weer in de aanval waar Joshua de bal kreeg van Atiti en de 2-4 scoorde na goed voorbereidingswerk van Anwar. Net voor rust kreeg Elkii rechts de bal, gaf het naar Josimar die z’n tegenstander voorbij ging en met een fraaie curve de 2-5 in de kruising schoot. De 2e helft hetzelfde spelbeeld, maar bij 1 v/d uitvallen leden we balverlies waar AFC gebruik van maakte en de stand naar 3-5 terugbracht. Toma ging weer de tempo opvoeren en binnen no-time liep Toma verder uit naar 3-7 door Anwar(zoveelste, hierover wat later ) en Josimar. AFC bleef wel voetballen, af en toe hard maar wel sportief. Met nog een minuut of 8 te spelen dacht Toma rustig aan te kunnen doen en dat viel even verkeerd uit want AFC was helemaal niet van plan zich helemaal weg te laten spelen en scoorden ze nog de 4-7. Even later kreeg Renzo het op z’n heupen en soleerde langs de rechterkant en maakte 4-8 na (weer !) een 1-2tje met Josimar. Toma wilde nog meer zoals Atiti , die zelf de aanval opzette en de bal daarna mooi doormidden van Josimar i.c.m Renzo terugkreeg en in het doel kon binnentikken naar 4-9. Uiteindelijk na al een paar kansen te missen kreeg Elkii z’n goaltje mee en de eindstand naar 4-10 bracht.
Even een vermelding waard: momenteel is Anwar Roemaratoe Toma topscorer allertijden sinds SC Toma haar bestaan 1979-2013!! Alleen al dit seizoen 2012-2013 na 14 wedstrijden iets meer dan 40 goals
gemaakt!!!  Woensdag 30 Jan is SC Toma – Groene Ster A1 ( koploper ) Sporthal Bask 2 om 20.00 uur te Vlissingen.
J O N G   A M B O N   1   speelde zondag 26 januari in Souburg een oefenwedstrijd tegen RCS 1 op het kunstgras. Door een zachte plensbui werd de grasmat vanzelf sneeuwvrij en konden de spelers met een laagstaand  zonnetje beginnen aan de oefenpot.  In een gelijkopgaande strijd met toch Jong Ambon veel aan de bal werd de 2e, 3e én 4e goal van RCS  in een tijdsbestek van 10 minuten simpel afgemaakt! Net voor deze doelpuntenregen werd er ook nog een strafschop gemist door Jong Ambon waardoor het in de rust al met 4-0 achter stond! De tweede helft bracht de verdediging steeds maar weer in verlegenheid en terugdenkend aan het pijnlijke verlies van Zeelandia-Middelburg werd de eindstand tijdens dit oefenpotje bij RCS te Souburg toch nog 10-4!
Het jaarlijkse familie-zaalvoetbaltoernooi van Jong Ambon is uitgesteld tot 4 mei 2013 in sporthal De Sprong bij het nieuwe sportcomplex van Jong Ambon te Middelburg! Het zal dan tegelijk de 20e editie worden van het familie-evenement!
De V o l l e y b a l d a m e s   Jong Ambon kwamen helaas op dinsdag 22 januari niet verder dan een 1-7 eindstand tegen Kookboerderij Krommenhoeke. Dinsdag 5 februari spelen de volleybaldames vanaf 20.15 uur de westrijd: VV Jong Ambon – DVC La Reine, aan de Kruitmolen te Middelburg!