De volleybaldames JA hadden het weer helemaal naar hun zin. Vorige week dinsdagavond 12 februari stonden ze tegenover de dames van Finall/SVS 2 een heerlijk potje te volleyballen. En dat was dan ook duidelijk te merken want op eenvoudige wijze werd een voorspelde overwinning behaald (6-2).  Dinsdagavond 19 februari 2013 kunnen ze weer aan de bak tegen de dames van Justitie Middelburg, aanvang 19.15 uur in de Kruitmolen-Hal te Middelburg!

Na afgelopen carnaval-weekje kunnen de Mae Uku darters het deze week weer oppakken – MU 1 uit bij Smijt Maar Raak – nadat de vorige wedstrijd MU1 in een gezellige thuiswedstrijd op de Baskenburg tegen HCR de Zwaan met 5-8 werd verloren. Ook MU 2 verloor in de uitwedstrijd bij Hart van Middelburg 2 ook met 8-5 en zullen het deze week thuis in de Baskenburg te Vlissingen moeten opnemen tegen de darters van Goede Verwachting.

Vrijdagavond 15 Feb heeft SC Toma met 4-1 van Zeeuwsche Strijders verloren. De wedstrijd ging enigszins gelijk op, ondanks de interne reorganisatie bij Toma of wel een geheel andere bezetting en schortte het aan de automatismen. Ruststand 2-0 voor de ZS. Toma-keeper Jivaro hield Toma enigszins op de been door goed keeperswerk. Balverlies bracht Z.S op 3-0, waardoor Toma toch weer wat risico’s ging nemen en via Xander op 3-1 kwam. Na de 4-1 was het slechts uitspelen met dank aan twee gastspelers én eigen speler/coach!
Aanstaande woensdag 20 Feb is er wederom een training in de zaal van het Kroonjuweel te Oost-Souburg, aanvang 18.30 uur

Ook op de Kruitmolen te Middelburg leek het op een knollenveld, waar vooral technisch vaardige voetballers helemaal niet happy mee waren deze zondag. En ook deze keer lagen slordige fouten achterin ten grondslag waar de bezoekers van Victoria’03 wel raad mee wisten (0-1 en 1-2). De 1-1 werd voor Jong Ambon 1 weer door een fabuleuze treffer afgemaakt door Remco F. Door een venijnig en uitgekiende schuifer bracht Martin W de stand weer gelijk (2-2) –  nét vóór de theepauze – waardoor eventuele paniekreacties in de kiem werden gesmoord. Onnodig dit te denken want Jong Ambon was heer en meester in eigen huis en om in percentages uit te drukken was Jong Ambon zeker 75% in balbezit  en zo begonnen ze óók de 2e helft: op de helft van de tegenstander  waar Eli het weer in zijn bolletje had en een pracht van een voorzet leverde vanaf zijn linkerkant mét warempel zijn linkervoet  waar  aan de andere kant van het veld Robbie de M in één keer met zijn rechtervoet de bal weer diagonaal de kruising in joeg (3-2). Ondanks het knollenveld werd er goed combinatievoetbal geleverd door SVJA én ook nog eens op de helft van de tegenstander, waardoor eerst Björn L (4-2) en daarna in de slotfase ná een geplaatste kopbal van Martin en evenzo knappe redding van de Victoria-keeper tóch nog invaller Ricardo T er als de kippen bij was én de 5-2 binnen kon  tikken.

Zondag 24 februari 2013 gaan we alweer voor een thuiswedstrijd om 14.30 uur op de Kruitmolenlaan. Dan zal HVV´24 uit Hulst wederom voor een Zeeuwse Derby zorgen in deze 3e klas knvb waar Jong Ambon eerder in de competitie al drie punten mee naar huis nam!  HVV had afgelopen weekend in Hulst al een Zeeuwse Derby uitgevochten tegen koploper Zeelandia-Middelburg waar het in een 2-2 gelijkspel eindigde!