Vrijdagavond 1 Nov heeft SC Toma de wedstrijd tegen AFC met 4-6 gewonnen. Met maar liefs 5 wisselspelers (!!) op de bank begon Toma voortvarend aan de wedstrijd. Al na 1 min opende Arantes(welcome back!) na goed voorbereidend werk van Virhu en Elkii. Even later door een onschuldige afstandschot kwam AFC terug naar 1-1. Halverwege de 1e helft kreeg Ayala van rechts de bal, maakte een schijnbeweging om te dribbelen, maar pass in 1 beweging naar Arantes, die op zijn beurt de bal met sleepachtige actie de bal teruggaf aan Ayala en Toma weer op 1-2 voorsprong bracht. Even later kwam Eli in de ploeg, gaf wat rust van achteren. Zette op een gegeven moment een aanval van achter op,  hield de bal ook goed bij zich en zag Rico vrij lopen, een harde inpass naar hem die op zijn beurt de bal goed …in de hoek schoot en Toma net voor rust op 1-3 bracht. In de 2e helft, mede door de vele wisselingen in de ploeg werd onze positiespel wat minder en soms ook te chaotisch. Daar heeft AFC gelijk gebruik van gemaakt want in no-time scoorden ze 3 goals achterelkaar en zo stond het ineens 4-3 op het scorebord. Doordat een Toma-speler in het strafschopgebied werd neergehaald kreeg Toma de kans om op gelijke hoogte komen en die kwam er dan ook door een goed genomen penalty van Eli en de stand weer op 4-4 bracht. Toma ging nu iets beter spelen, wilden toch graag de 3 punten naar huis meenemen. Even later Virhu op rechts met de bal, dribbelde langs 2 man en uit een moeilijke hoek scoorde hij de 4-5 voor Toma. Tegenstander AFC ging wat tempo maken en deed ook een schepje fysiek spel bovenop maar gelukkig bleef Toma gewoon voetballen! Uiteindelijk was het Ayala,  na goed voorbereidend werk van Virhu, die Toma naar 4-6 schoot en AFC had niet meer de kracht om terug te komen. Door de winst blijft Toma bij de 1ste 3 van boven…. Sadaaaap!
 
Zondag 3 november speelde Jong Ambon 1 thuis.  Helaas met een scheidsrechter Aartsen uit Etten-Leur die de leiding nam met een aantal dubieuze beslissingen: RIA W spits Soufian Dooms stond anderhalve meter buitenspel, maar de arbiter negeerde het vlagsignaal. Daarna vertikte de Brabander het om een strafschop te geven toen Martin hard onderuit werd gehaald in de zestien. Bjorn stuurde de bal niet veel later uit een vrije trap in de bovenhoek, maar scheidsrechter Aartsen vond dat de vrije trap moest worden overgenomen. De stand was op dat moment 1-1, tot stand gekomen via Martin die vanaf rechts bediend werd door Arjen. In de tweede helft bleef Jong Ambon aanvallen en waren Yannik, Bjorn en Daniel dreigend voor het doel van RIA. Aan de overkant kwam SVJA een paar keer goed weg. Arbiter Aartsen had aan beide kanten een strafschop kunnen geven, maar deed dat niet. Desondanks, weer een strijdend Jong Ambon 1 kunnen zien…Samangaaat!

De volleybaldames van Jong Ambon heeft dinsdagavond 12 november pas weer een wedstrijd in de Kruitmolen…. Aanvang 20.15 uur! Siejoeleter!