Helaas, inmiddels bekend! Niet genoeg stemmen voor Mae Uku, maar wel voor  de “sleutelwerkplaats” om door te gaan voor de Kroonappels-finaleronde!

Toch heeft Mae Uku hetzelfde weekend flink uitgepakt tijdens de “Vrijwilligers-aktie” op zaterdag 16 maart 2013.  Vanaf 09.00 uur zaten reeds zo’n 20 vrijwilligers gezellig aan de koffie om de “to do-lijst” door te nemen. Gaandeweg de dag telden we zo’n 25 vrijwilligers die zich met deze aktie bezig hielden. Entertainment ook volop onder de vrijwilligers, waar Stichting Mae Uku volledig op draait!

“It’s freezing cold outside”, zolang we het binnen maar gezellig hebben. Samangaaat!…!  Een oude teamfoto van zaalvoetbalclub SC Toma werd weer eens tevoorschijn getoverd met de vroegere baas van toenmalige discotheek El Toro uit Goes. De torso van de gewonnen wisselbeker baarde opzien omdat die nou eenmaal net zo groot was als die Goese baas.

  De oude muziek-ruimte werd weer eens even leeggeruimd, geïnventariseerd en nog wat instructies meegegeven aan onze laatste aanwinst in de Technische Dienst van Werkgroep Beheer. In elk omtrent de omgang van – eventueel – nog bruikbare backline-equipment….. Ja, ja want héél lang geleden – nog vóór het “Palladium-tijdperk” was er wel een levendige werkgroep Muziek te porren voor het houden van Jam-Sessions, Muziek-Workshop, Plaza etc… Dus we houden de “muziek” er nog even in!

De naastliggende ruimte volgestouwd met stoelen, mobiele kastconstructie, opklapbare dessert-tafels en zo werd ook deze leeggeruimd om er enige SCHWUNG aan te geven. Jawel de klussers konden aan de slag door er eigenhandig en stijlvol en veel GEBABBEL  een prachtige stellage uit te toveren! Zo konden de meeste spullen weer terug, samen met nog meer (kerst-)spullen, behalve de mobiele kast…. die laten we nog even in de wacht……..   “Onderwijl” in de grote zaal klommen dezelfde en meerdere klussers eenzelfde trap op om bij het  “oude plafond” te komen en deze te vervangen door de “juiste plafonds met de vier juiste hoekjes” er nog in!……….  NOG GEEN KOFFIETIJD? en ja hoor, de tijd verstreek en de inwendige mens achter elke vrijwilliger begint te protesteren.  Vrijwilligers die achter de bar met de schoonmaak bezig was, werden nu “gemaand” toch snel koffie te zetten en binnen korte tijd was onze TAFELRECHTHOEK weer eens héérlijk geheel om AAN TE SCHUIVEN!  Terwijl de koffie en thee en ronde deden, werd de PISANG- en de APPELGORENG binnengebracht door een vrijwilligster vanuit één van de huizen uit onze Molukse Wijk Souburg!  ……….. Buitenom het gebouw aan de voorkant waren de voorbereidingen voor een onthulling van ONZE NIEUWE NAAMBORD al de dag ervoor gedaan en waren vrijwilligers ook nu nog met “de laatste puntjes op de i” te zetten door er een slinger aan te geven! De andere koudbloedige uit de 3e generatie molukkers.nl was kennelijk meer opgewassen tegen de kou dan de dikbekleedde 2e generatie molukkers.nl……. Zelfs hier werken deze twee generatie samen om de bewuste slinger op te hangen!………    EEN SLINGER om iets feestelijks aan te geven, want om 15.00 uur staat een ONTHULLING gepland van onze nieuwe NAAMBORD………..  ONTWERP + ONTHULLING komen beiden van de handen van Mae Uku’s TWEE OUDSTE VRIJWILLIGERS: Bung Luc Waisapy (69) heeft het ontwerp gemaakt n.a.v. een gevolgde computerworkshop én Oom Piet Tuasun (90) doet straks de onthulling als oudste vrijwilliger van onze stichting. Én de Rest? Die mogen straks meekijken, mee-eten, mee-drinken, mee-genieten etc….etc…..                     Oh ja, straks na het hele NLgedoe!  dan is er dus ook publiek bij de onthulling en DAARNA….. daarna is het te koud om buiten te blijven zodat wij ze als goed gastheer moeten ontvangen en dat betekent plannen en uitrekenen van de ruimtes die we doen en nog moeten doen, zodat er ook een OFFICIEEL tintje kan worden opgeleukt met koffie/thee/gebak etc……