Het is niet alléén voor de scholen herfstvakantie, óók voor de werkgroep Ouderen van Stichting Mae Uku is het vakantie. O.l.v. Martien Telussa en Kristien Telehala draait de werkgroep wekelijks 2x in de ochtenden met een vaste groep ouderen grotendeels uit de Molukse Wijk zelf. Maandagmorgen van 09.30 – 12.00 uur houden de ouderen meestal bewegingsactiviteiten in Mae Uku én de woensdag- of donderdagochtend zijn het meestal recreatieve bezigheden waarmee onze oudjes elke week bijelkaar komen met een hapje en drankje. Uiteraard hoort daar de gezellige spelletjes, maar ook de laatste nieuwtjes van de wijk en over situaties waarmee ze dagelijks mee geconfronteerd worden.

Zo is laatst nog aangekaart dat bij het oversteken van de straat terug/naar het dorp om boodschappen te doen het levensgevaarlijk kan zijn, waar auto’s zich op een racebaan wanen ipv midden in een woonwijk! Nog steeds is er geen verbetering te zien, waar de ouderen – sowieso de wijkbewoners – op een veilige manier over kunnen steken!

Zo zijn er opmerkingen over de woonsituatie, waarin aan onderhoud aan de huurhuizen héél weinig is gedaan tegenover de huurprijs dat alsmaar stijgt. Om maar niet te hebben over actuele problemen waarvoor de woningbouwvereniging geen tijd voor zou hebben of dat men het zelf maar dient op te lossen! Een laatst geplande wijkvergadering was helaas gecancelled, zodat er toch het één en ander is blijven liggen……. Wie weet, misschien na de herfstvakantie! Nog een prettige vakantie toegewenst!

Rob de Bruijn is weer enigszins hersteld van zijn operatie en in Mae Uku draait de Line Dance-Jospan Werkgroep weer geheel in volle toeren. Maandagavond en óók weer op de donderdagavond zijn de cursisten weer present om o.l.v. Rob weer aan het dansen te gaan.

 

Ná de vakantie op vrijdag 26 oktober heeft de fluitgroep Masohi alweer een eerste workshop gepland, aanvang 19.15 uur in Stichting Mae Uku. Laatst werd op dinsdagavond 25 september nog een uitvoering gedaan in de plaatselijke basisschool Burcht-Rietheim, waar men diezelfde week met gebruik van leskisten en onder begeleiding van Usi Mary de Lima enigszins weer kon kennismaken met ons inmiddels 61 jaar Molukkers in Zeeland!

 

Afgelopen zondag 7 oktober waren er weer 3 jongeren die belijdenis hebben gedaan in het Zeeuwsche . Bij de Geredja Kristen Protestan Maluku in Souburg waren het Christel de Jong, Jarah de Jong en Jaïra Waisapy. O.a. ook in het Mae Uku gebouw aan de Prins Hendrikstraat 35A werd daar dit heuglijk feit gevierd.

 

“Vrijdagavond 5 oktober heeft SC Toma in een enerverende wedstrijd nipt met 5-4 van koploper Groene Ster A1 verloren.Groene Ster begon goed aan de wedstrijd,waren heel erg beweeglijk met en zonder bal. Daar hadden we in het begin veel moeite mee. Na een min of 10 stonden we al met 2-0 achter waarvan de 2e wat lullig tot stand kwam ,een eigen goal. Langzaam kwamen we in ons spel ( 22.00 u was de wedstrijd ) . Bij 1 van onze schaarste aanval kreeg Anwar de bal , gaf het goed mee aan Marinello die de 2-1 maakte. Maar zoals ik het zeg , Groene Ster bleef maar druk zetten op de bal,van achteren hadden we moeilijk , wat fouten daardoor gelijk afgestraft door  Groene Ster die zo achter elkaar naar 4-1 uitliep op dat moment.Ons spel begon beetje bij beetje eindelijk te lopen.Een straks pass van …
Elkii door centrum nr Xander die in 1 x met een mooi lobje de bal achter de keeper plaatste en stand nr  4-2 terugbracht.Was van korte duur want gelijk daarop scoorde Gr Ster de 5-2 ,tevens de ruststand.In de 2e helft kwam de ommekeer, we gingen beter spelen, compacter en als nodig is 1 op 1 . Gevolg daarvan maakte de opkomende Atiti de 5-3. Hadden ook pech met de schoten( 3 x tegen paal en lat )   Gr Ster ging wat terugzakken doordat we ook beter in ons spel kwamen.Door een mooie individuele actie bracht Anwar de stand terug nr 5-4. Gelijk daarop kreeg Anwar nog een kans voor de verdiende gelijkmaker maar de bal raakte de paal helaas. Al bij al was het een spannende, vooral de 2e helft ,wedstrijd ,ook voor die aantallen toeschouwers die hebben gekeken!!   AMATOOMA.”

 

Vandaag zaterdag 13 oktober was sv Jong Ambon D1 duidelijk een maatje te groot in het bekerduel tegen Wolpaartsdijk. De D-pupillen scoorden er lustig op los en wonnen uiteindelijk met duidelijke cijfers 14 – 1 !!!! Doelpuntenmakers: Leroy en Christian (3), Ravi en Juni (2), Majid, Zinho, Aja en Santino (1).

Zondag 14 oktober beheerste Jong Ambon 1 wellicht wel het veldspel tegen Rood Wit, maar dat telt niet als je al héél vroeg op achterstand wordt gezet en dit dan wel goed moet zien te maken door het “goed en verzorgd veldspel”. Pas heel laat werd dan ook de verdiende gelijkmaker gemaakt én daarmee heeft Jong Ambon 1 dan toch een dikverdiende gelijkspel behaald! Jammer dat het goed vertoonde veldspel van Jong Ambon wéér niet met 1 doelpunt méér is uitgedrukt. Huidige stand: 8 vóór- en 13 tegendoelpunten en we hebben nog wat wedstrijden tot de winterstop én natuurlijk niet te vergeten de bekerwedstijd thuis tegen Goes 1 op dinsdagavond 23 oktober 2012, aanvang 20.00 uur op de Kruitmolen.

 

De darters van Mae Uku Darts hebben alweer 3 wedstrijden op zitten. Zowel het eerste (MU1) als het tweede team (MU2) hebben ieder 2 winstpartijen en 1 verliespartij op zitten. Aldus een redelijke start van de nieuwe dartcompetitie!

 

De volleybalcompetitie van de dames Jong Ambon is ook gestart. Niet zo’n goede start gezien de uitslag van 0-8 verlies! Misschien bij een volgende dat het beter gaat? Wie weet……

 

Vrijdagavond 13 oktober trad o.a. de ons bekende muzikant Chris Latul op in het Arsenal te Vlissingen, waar hij vanaf 20.30 uur i.h.k.v. de Eddy Christiani Award met de Crazy Rockers als gast-sologitarist optrad. Dit jaar ging de Award naar George Kooyman van o.a. The Golden Earring in een keurkorps van oude en jonge rockmuzikanten waaronder dus ook Chris Latul.