Onthulling werd gedaan door oom Piet, 90 jaar en daarmee onze oudste vrijwilliger, lid van de schoonmaakgroep van Mae Uku. Een splinternieuw naambord op het stichtingsgebouw prijkt nu op de voorgevel midden in de Molukse wijk te Oost-Souburg.

Het logo is opgepimpt door de op één na oudste vrijwilliger bung Luc, ná gevolgde lessen Computerworkshop “Photoshoppen” als één van de activiteiten 2012 binnen Mae Uku.

Het logo is vervolgens op een groot wit bord geschilderd en  bestaat uit twee handen die een vis vasthouden. Die symbolen zaten ook al in het oude logo, maar het nieuwe is een opgefriste variant daarvan.

Voorloper van Stichting Mae Uku was MWS: de Molukse Werkgroep Souburg, die in februari 1981 werd samengesteld, met het doel Moluks welzijnswerk voor Souburg van de grond te krijgen. Gezeteld toen in buurthuis De Zwaan, behorende bij de gemeentelijke Sociaal Kultureel Werk (SKW). Het heeft even geduurd voordat er een stichting kwam.

Dat was in 1985. De afkorting MWS werd erin gehouden,  Moluks Welzijnswerk Souburg/Vlissingen “Mae Uku”. Dus in 2015 bestaat de stichting Mae Uku 30 jaar!

 

Tijdens de NLDoet actie waar Mae Uku aan meedeed en tevens als doe- en schoonmaakdag gepland had, werd de onthulling gedaan in bijzijn van vrijwilligers, wijkbewoners en belangstellenden.

Vanuit de kou buiten ging men gerustgesteld naar binnen, waar nog vrolijk gedanst en meegezongen werd op een “gouwe ouwe” uit de Jukebox!

Gezellig werd er nog wat bijgekletst en natuurlijk werd voor de ïnwendig mens óók het één en ander voorzien aan koffie, thee, gebak, drank, salades en zo tegen etenstijd deden we er voor de liefhebbers nog een frietje bij! Het werd nog een onrustige avond……..