Na het wijkfeest hadden we in Mae Uku een live radio-uitzending van NTR: Dichtbij Nederland. Hierbij waren ook de gebroeders Joshua en Henry Timisela te gast. Ze vertelden over hun onlangs uitgebrachte film ‘Sterk’ en over hun nieuwe speelproject ‘Jefta’.

Nanda: “Ik kon er toen helaas niet bij zijn, maar raakte achteraf erg nieuwsgierig na de vele positieve reacties van de wijkbewoners hier. Ik ben me via internet gaan verdiepen. Ik kwam terecht op hun website en op hun facebook pagina… en raakte alleen maar meer enthousiast. De film Sterk… Parang… en nu Jefta! Een nieuw project namelijk, de allereerste Molukse actiefilm. Dit is nog nooit eerder gemaakt en alleen door Molukkers! Dit is interessant! Dit is te gek!”

Hier moeten zoveel mogelijk mensen meer van af weten, zo ook in Zeeland

Ook zit Nanda al een aantal jaren als vocals/backing vocals in de band BLB (Band Luar Biasa), waarmee al op verschillende feesten en pasar malam’s hebben opgetreden. Zo ook tijdens het Benefietfestival Banjir Ambon in Arnhem, vorige maand. Daar maakte ze kennis met Henry Timisela, die de presentator was van het evenement,  raakten aan de praat en Nanda was erg onder de indruk over wat de gebroeders allemaal al hebben gedaan voor de Molukse gemeenschap en nog van plan zijn. Deze nieuwe film gaat er gewoon komen. Hier moeten zoveel mogelijk mensen meer van af weten, zo ook in Zeeland.

Als contactpersoon zorgt o.a. Nanda er nu voor dat vrijdagavond 11 oktober 2013, Stichting Mae Uku, een van de locaties gaat worden waar deze jongens met hun team een presentatie komen geven over Jefta. Deze filmproductie is iets unieks, waar we persoonlijk, maar ook zeker als stichting zeker achter moeten staan en de gebroeders hierin moeten stimuleren!

Dus kom gerust langs, want iedereen is welkom! De presentatie start om 20:00 uur.