Vrijdagavond 12 April heeft SC Toma in de laatste competitiewedstrijd met 9-6 van De Buuzen gewonnen. Een open wedstrijd dat na 2 minuten de score werd geopend door De Buuzen (0-1) en  even later Xander na aangeven van Anwar de 1-1 .  Toma begon met veel balbezit; kreeg Anwar de bal , zette 1-2tje met Xander op en bracht Toma op voorsprong (2-1). Een snelle counter kwam de tegenstander op gelijke hoogte(2-2) en kort daarna 2-3 voorsprong. Toch raakte Toma niet in paniek en ging de “Toma-trein” lopen en het was Renzo die a/d linkerkant op kwam, twee man uitkapte en fraai in de kruising de 3-3 binnenschoot en héél snel ook de 4-3 voorsprong na een een-tweetje met Anwar. Een ander moment kreeg Xander de bal mooi van Anwar mee, zag Laurens de diepte ingaan, gaf de pass en met links haalde Laurens mooi uit en bracht Toma naar 5-3. Toch sloop weer wat nonchalance in het Toma-spel, waarna De Buuzen terugkwam op 5-4 (ruststand). Toch was het Toma die weer scoorde via Renzo die op snelheid langs een aantal spelers dribbelde en met links uithaalde in de verre hoek en Toma op een comfortabele 6-4 bracht. De Buuzen gaf zich niet gewonnen, deden nog een schepje bovenop en kwamen via 2 snelle aanvallen weer op gelijke hoogte (6-6) totdat het “treintje” weer ging draaien! Onze topscorer Anwar ging wat tempo maken met in z’n zijspoor Renzo i.c.m Xander scoorde hij de 7-6. Kans op kans kreeg Toma om meer te maken en teveel tiktakwerk doen! Langs de kant werd geroepen om toch eens goed af te maken en daar werd uiteindelijk gehoor aan gegeven en waren het Anwar en Renzo die respectievelijk de 8-6 en 9-6 als eindstand tekende.  Toch op een goed 5e plaats in de 3e klas geëindigd van het seizoen 2012/2013 en dat met een smalle selectie over het gehele seizoen!!

AMATOOMA

 

De doordeweekse wedstrijd van donderdag 11 april tussen sv Jong Ambon E1 en koploper vc Vlissingen E2 had werkelijk alles van een topper. Een enerverend scoreverloop met fraaie goals, een penalty, een “rode kaart” én dolenthousiaste toeschouwers die in grote getalen naar de Kruitmolen waren gekomen. sv Jong Ambon kroop de afgelopen weken met goed voetbal naar de bovenkant van de ranglijst en vc Vlissingen stond als heer en meester aan de leiding met slechts één gelijkspel. De eerste helft waren de jonge Molukkers de betere ploeg. Goed combinatievoetbal bracht de bal via een dribbel van Marvin bij Aja. Die gaf de bal met zijn “zwakke” linker prachtig voor waarna Mika deze in één keer met zijn “zwakke” rechter in de bovenhoek prikte. Een aanval uit het boekje. Kansen over en weer zorgden voor een spectaculaire pupillenwedstrijd die je elke week wel zou willen zien. In de 18e minuut deed Santino een duit in het zakje door een vrije trap vanaf 15 meter over de doelman te plaatsen: 2-0. Een oorverdovend gejuich was het gevolg. Even leek het erop dat de Middelburgers door zouden drukken en de wedstrijd al in de eerste helft zouden beslissen. Daartegenover stonden paal en lat de Vlissingers in de weg.

De tweede helft was het spelbeeld anders. Vanaf minuut 1 dicteerden de Vlissingers en dat werd beloond met maar liefst 3 doelpunten: 2-3, waarvan de laatste uit een terechte strafschop. En zo waren de rollen omgekeerd. Zou Jong Ambon deze klap nog te boven komen? Daar zag het tot de laatste minuut niet meer naar uit totdat Mika in een alles of niets poging zijn tegenstander uitkapte en de bal akelig langzaam via de paal binnentikte: 3-3. Een prima uitslag na een prachtig duel!

Het voltallige team van sv Jong Ambon E1 kort voor de aftrap. Staand vlnr: Trainer/Coach Rue Kuipers, Branchini da Silva, Kejuan Kuipers, Aja Ririhena, Furchil Petronia, Santino Tupanwel en assistent Brian Young. Zittend vlnr: Mika Ridderhof, Kay Witte, Reza Maipauw en Marvin Mathijsse (foto: Johnny Saija).

Mae Uku Darts 1 had in een gezellige uitwedstrijd bij de darters van DT de Pauw een verdiende 2-11 overwinning binnengehaald evenals het tweede team van Mae Uku Darts, die met een 6-7 overwinning bij de darters van SportPub 4 wegliepen. In week 15 zal MU1 het thuis moeten opnemen tegen DT Hogerop en het tweede team MU2 gaat wederom op bezoek bij SportPub te Goes, maar dan tegen het zesde dartteam aldaar!

 

Kookboerderij Krommenhoeke is morgen (dinsdagavond) 16 april in de Kruitmolen de tegenstander van onze Volleybaldames JA te Middelburg. Aanvang: 20.15 uur. Entree is gratis!