In navolging van september 2011 en in het kader van binding tussen Molukse jeugd onderling met de voetbalvereniging als bindingsfactor, is er dit jaar wederom een pracht affiche met een talentvolle Molukse voetballichting op voor woensdagavond 12 maart georganiseerd door Jong Ambon:

Molukse Zeeuwse Talenten tot 15 jaar wonnen met 3-2 van Sparta D1 op De Sprong, sportcomplex van de voetbalclub te Middelburg. Snel na de aftrap kwam team Maluku-Zld al snel op een 1-0 voorsprong via aanvoerder, tevens “international” en goalgetter “Nasa” (3x raak).

 

SC Toma had aan Domburg een goede sparringpartner. Voor het oogstrelende combinatievoetbal kregen de Toma-spelers alle ruimte van Domburg en gingen de rust in met een 7-2 voorsprong. Ook in de tweede helft had de tegenstander weinig in te brengen (eindstand 10-3) én kan de zaalvoetbalploeg zich richten op de volgende wedstrijd vrijdag 21 maart tegen een ander kampioenskandidaat GSM4You. 

 

Jong Ambon 1 had in St.Janssteen een geduchte tegenstander; leek op weg naar de winst, maar de 1-0-voorsprong werd in in de laatste 25 minuten omgezet in 2-1 voor Steen, waarbij de thuisclub op de zadel werd gehouden door scheidsrechter  R. Lijsenaar. De arbiter toonde een gele kaart aan de JA-goalgetter nadat die op de rand van de zestien van Steen overduidelijk tegen de grond werd gewerkt. ‘Schwalbe’, zei de arbiter. Zelfs spelers en aanhangers van Steen snapten er niks van….

 

De volleybaldames verloren dinsdagavond  11 maart met 5-3 tegen de volleybaldames van 3D Stbouw/DES DETACH in de Kruitmolen Sporthal te Middelburg, waar ze al hun wedstrijden spelen.