Voor de vrijwilligers van Mae Uku zit de “vakantie” er op en is het eerste weekend alweer begonnen met een PS-festiviteit op 1 en 2 september: Pesta Serané. Vanaf 3 september staan alweer de werkgroepen voor de deur van Prins Hendrikstraat 35A. De werkgroep Ouderen, de Schoonmaakploeg en de werkgroep Jospan/Linedance als vanouds aan het begin van de week op maandag en dinsdagmiddag doorgaans de Jospan Demo Groep. De workshops Line Dance op donderdagavonds is voorlopig opgeschort vanwege ziekte cursusleider en op vrijdag komen Masohi Fluitgroep (19.00 uur) en tweewekelijks – in principe – de Koempoelan (13.30-16.30 uur) aan bod in Mae Uku.

Op woensdag 12 september, aanvang 19.00 uur is een medewerkersvergadering gepland waarin sowieso het afgelopen Midzomer-2-daagse 2012 gezamenlijk met alle betrokken vrijwilligers wordt geëvalueerd. Een ieder is dan van harte welkom. Ook de maandelijkse Mae Uku bestuursvergadering staat op maandag 24 september gepland. Voor de wijkbewoners zal de Molukse Wijkraad Souburg een bijeenkomst beleggen op zaterdag 29 september, aanvang 10.00 uur. 

Zaterdag 22 september staat er ook voor de gehele buurt een gezellige Jospan/Line Dance feestavond gepland.

Inmiddels zijn ook de geadresseerde enquêtes (2 dozen) van Stichting BUAT ontvangen en is het verzoek aan medewerkers om deze z.s.m. uit te delen voor de beoogde doelgroep in de leeftijd van 30-65 jaar. Bijgevoegd is ook de antwoordenvelop die de mensen zelf weer (kostenloos) op de post kunnen doen.

 

Ook bij het sporten zijn onze clubs druk in de weer. SC TOMA is alweer begonnen met de eerste training afgelopen maandag waarin ook oud-leden uitgenodigd waren om mee te komen trainen in Sporthal De Belt vanaf 19.00 uur. De aanwezige “oudjes” konden behoorlijk mee en waren het zaalvoetballen zeker nog niet verleerd. Zelfs de aanwezige selectie-spelers begonnen het vroegere one-touch-voetbal te waarderen en door te voeren in hun eigen spelletje. De eerste selectie van SV JONG AMBON heeft a.s. zondag 9 september een heuse DERBY in een thuiswedstrijd tegen Zeelandia-Middelburg. Een dubieuze rol van de scheidsrechter die expliciet in blessuretijd de ZESSECONDEN-REGEL toepaste waarin de JA-keeper werd bestraft. De tegenstander in Oudenbosch haalde er inderdaad van héél dichtbij zijn doel binnen, zodat de verdiende winstpunten niet mee mochten richting Zeeland (2-2).