Theater DeltaDua  presenteert vrijdagavond 14 december 2013, aanvang 20.00 uur in Mae Uku

“Tante Tang en haar Jinglebellellebel Kerstshow”

een ietsje over de top theatervoorstelling met muziek voor vriend en vijand 

Tante Tang en haar nog enkele vitale ex-KNILsoldaten van Verzorgingshuis ‘Mata Rumah’ wachten al 61 jaar smachtend in Nederland om terug te gaan naar de Molukken. Samen zijn ze verenigd in de partij PODP, Partij Pas Op De Plaats. Voor Molukkers simpel gezegd: Tar Kemuka Tar Kebelakang (kortweg TKTK)! Zij hebben hun leven destijds gegeven voor Koningin Nene Mina en het Nederlandse volk. Maar spijtig genoeg heeft Nene Mina hen in de steek gelaten. Ze zijn niet eens door haar verwelkomd bij hun aankomst in de haven van Rotterdam. En toch zijn ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Met de komende feestdagen en de bezuinigingen voor de deur wil Tante Tang en haar partij PODP/TKTK de mensen via een aantal ‘actiepunten’ een hart onder de riem steken.

 Een kerstboodschap voor jong en oud!  

…Goreng kue bidji bidji, kue terompong, kuping gadja en kacang bawang lalu bikin bersih rumah dari atas sampai ke bawah, tjutji djiwa dari atas turun ke bawah…

 …Gooi alle last buitenboord, reinig ziel en zaligheid en hang alles aan de grote kerstklok en luidt zo het nieuwe jaar in…

 Tante Tang en haar bondgenoten blikken samen terug op een aantal diepte- en hoogtepunten van 61 jaar Molukkers in Nederland. Speciaal voor de kerstdagen wordt de koers radicaal van ‘koppig’ rechts naar ‘theatraal’ links omgezet in Wel Kemuka Niet Kebelakang (WKNK). Ondanks alle verschillen moeten we niet met elkaar op de vuist gaan, maar een vuist hoog in de lucht steken.

Een gezellig  knotsgek ramee ramee dendang over de top kerstprogramma met veel jinglebelgeweld voor vriend en vijand!

Acteurs/muzikanten: Nel Lekatompessy/Anis de Jong / Rudy Tuhusula/ Peter Lengams/ Willem daLima. Tekst: Nel Lekatompessy, Anis de Jong.

Zaal open: 19.30 uur. Entree: 10 euro (volw.) , 7,50 euro (65+), 5 euro (kinderen). Prins Hendrikstraat 35A in de Molukse wijk te Oost Souburg!