Vrijdagavond 11 januari heeft SC Toma de 1e wedstrijd in het nieuwe jaar 2013 met 4-8 van Domburg ZV gewonnen. Het was wel een moeilijke wedstrijd tegen Domburg die geen wissels had .We wisten dat het zwaar zou worden met in het achterhoofd de 13-4 nederlaag in de heenwedstrijd en waren gebrandt om deze wedstrijd tot een goed eind te brengen. In het begin was het even zoeken naar elkaar.
De openingsgoal kwam op naam van Atiti die een mooi pass kreeg van Anwar en de 0-1 maakte. Lang duurde het niet want gelijk daarop scoorde Domburg de 1-1. Daarna werd het spel van Toma wat slordig, we wilden te graag, foute passes in de voeten v/d tegenstander en een moment van onoplettendheid van achter werd gelijk afgestraft door Domburg 2-1. We hadden ook een speler in ons midden, Daud die ook ff moest wennen (lang ….niet meer gevoetbald, wel elke week trainen!!) maar wel af en toe de rust aan het team gaf, ook al is die niet meer zo snel. Bij één van die acties van Daud maakte Elkii heel mooi de 2-2 . Toma ging daarna wat compacter spelen; bij één v/d uitvallen kreeg Anwar de bal, maakte een één-tweetje met Xander en scoorde de 2-3 en 3 min later precies hetzelfde weer (!! ) met Xander en maakte de 2-4 , tevens de ruststand.

Begin v/d 2e helft ging Toma de tempo wat opvoeren, óók omdat Domburg geen wissels had en dat was te merken; Op een gegeven moment had Anwar de bal, soleerde door het midden, maakte één-tweetje met Joshua en knalde hard de 2-5 binnen. Even later kreeg Atiti de bal ,gaf een strak pass naar Anwar, die gelijk Elkii bediende en z’n 2e goal maakte 2-6. Toch gaf Domburg niet op, had een goede speler in hun midden , die vooral aan de rechterkant heel gevaarlijk was en dat was gelijk te merken ook, want die schoot 2x van rechts heel mooi binnen de 3-6 en de 4-6. Daarna een minuut of 3 later kreeg een speler van Domburg de rode kaart v/d scheidsrechter wegens een opmerking bij een overtreding, maar vooral ook ( dat is de nieuwe zaalregel !!!) als je tegen de scheidsrechter met veel verbaal ingaat. Zo moest Domburg de laatste paar minuten met 4 man spelen,dus gingen ze met een vliegende keeper (onze bekende Marcel ! ) spelen dat in ons voordeel was. Toma kreeg nog twee 100 % open kansen voor een leeg doel ( zullen maar geen namen noteren!! ) en die gingen …..niet in. Toch voor tijd maakte Atiti de 4-7 en Anwar de 4-8 als uiteindelijk einduitslag. De Toma-spelers zijn het nieuwe jaar goed begonnen en hopen de lijn natuurlijk door te kunnen trekken.

Vrijdagavond 18 januari staat gepland de zaalvoetbalderby SC TOMA – SCHINKEL ADVIESGROEP, aanvang 20.00 uur in sporthal Baskenburgzaal2 te Vlissingen.
AMATOOMA