Mae Uku

EK-WEDSTRIJDEN OP GROOT SCHERM óók in Mae Uku te zien, DAAR WAAR HET KAN! Woensdagavond sowieso de wedstrijden om 18.00 uur Portugal-Denemarken en natuurlijk om 20.45 uur NEDERLAND-DUITSLAND! Hein Wattimena loopt met een speciale BLINDE POOL! Deelname ad 10 euro, te beginnen met de KRAKER: Nederland-Duitsland…… Wie doet er mee!

Oranje Ambon (geloof, hoop en voetbal) op TV: De NTR gaat Oranje Ambon uitzenden op zaterdag 16 juni om 16.10 uur op Nederland 2! Er zijn onder meer archiefbeelden uit 1970 van de “Actie Wassenaar” te zien en ook nog een een wedstrijdje van Jong Ambon…. Kijken dus!

De Werkgroep Midzomerfeest 2012 had gehoopt extra ondersteuning te kunnen krijgen voor de 30e editie van deze jaarlijkse wijkfeest, maar helaas hebben aanvragen bij bekende subsidiënten zoals het Oranjefonds, Haëlla Stichting, het VSB-fonds, Delta Zeeland Fonds”nul op het rekest gekregen”……

Zeker is dat we in elk geval – zoals elk jaar – kunnen terugvallen op Mae Uku’s eigen netwerk van vrijwilligers én is er inmiddels ook wel een toezegging binnen van Stichting Moerman Promotie Vlissingen. Bij de Programmering zal rekening worden gehouden met de tegenvallers en we hebben nog even tijd om er toch nog een feestelijk jubileum-tintje aan te geven en hopen daarbij óók op de ingevingen vanuit de gemeenschap …… mari berkumpul …. Mae Uku!

 

Vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus 2012 zal het de 30e editie zijn waarmee onze Molukse Wijk in Oost Souburg met de Midzomerfeesten(2/3-daagse) al heel wat bekendheid heeft opgedaan! Misschien ook alweer een idee om weer herinneringen middels foto’s etc…. herinneringen te delen! De loterij heeft als hoofdprijs een retourtje vliegticket Amsterdam – Jakarta. Prijs per lot = 1 euro!

Misschien een verzoekje(?) naar voor onze plaatselijke organisaties én zzp-ers om garant te staan door alvast wat loterijboekjes á 50 loten (= 50 euro) van de werkgroep over te nemen/op te kopen…………….. wie weet… siapa tau?…. extra ondersteuning voor de organisatie! “Vele handen maken licht werk… “

Voor de Pasar Maluku tijdens het midzomerfeest op zaterdag 4 augustus hopen we wederom de Prins Hendrikstraat met allerhande kraampjes te kunnen vullen. Verdere informatie kunt u via leden van de werkgroep krijgen: Minggus Tomasowa (06 41815304), Joke Telussa (06 44466145), Daniëlle Hübert(06 29416041), Chana Waisapy (06 52364452), Inge Waisapy-Stevens(06 40414009) én ook Roel Latuheru behoort tot de vrijwillige oerkrachten!

Stichting BUAT gaf woensdagavond 16 mei in Mae Uku nader uitleg over de intenties omtrent het onderzoek Molukkers&Gezondheid welke dit jaar is gestart. Het gaat om het eerste landelijke gezondheidsonderzoek onder Molukkers van 30 – 65 jaar in Nederland. Binnen dit onderzoek heeft BUAT een selectie gemaakt van wijken, waaronder Oost-Souburg. Raymond Bernardus en mevr. Adee Bodewes – MSc, hebben voor een kleine groep aanwezigen daarover uitleg gegeven over het belang van het onderzoek.

Aan het onderzoek gaf mevr. Adee Bodewes aan een enquête te koppelen van essentieel belang om bij de doelgroep – molukkers in de leeftijdgroep 30 tot 65 jaar – te wijzen op het belang om medewerking te verlenen bij het invullen van het enquêteformulier. Er zijn sheets/exemplaren bij de aanwezigen achtergelaten die het helemaal eens waren dat het onderzoek in ieders belang is om zodanig aan familie, vrienden en kennissen door te briefen.

De LineDance/Jospan is een werkgroep die op maandagavond, dinsdagmiddag en (indien beschikbaar) ook op vrijdagavond haar activiteiten heeft. Maandags vanaf 20.45 uur en vrijdags vanaf 19.30 uur worden er workshops Line Dance/Jospan gegeven o.l.v. specialist Rob de Bruijn. Dinsdagmiddag vanaf 12.00 uur zijn de leden van de Jospan Demo Group met hun eigen oefensessies bezig. Voor inlichtingen kunt u terecht bij: Jeanet Siegers, Ivonne Wattimena en Nonna Risakotta.

Óók zaterdag 16 juni is Mae Uku wederom een gehele dag in gebruik. Mocht u willen weten wat er nog meer dit jaar gepland staat klikt u hierboven in de balk OVER ONS en daarná klikken op BARROOSTER, dan heeft óók u een overzicht van de activiteiten binnen Stichting Mae Uku. LET OP: Daar waar mogelijk EK-Wedstrijden op GROOT SCHERM!!

Werkgroep Ouderen heeft haar activiteiten op de maandagochtenden met hoofdzakelijk lichamelijke oefening en afgewisseld op woensdag-/donderdagochtenden worden vaak de creatieve activiteiten opgezet! De leiding is in handen van Martien Telussa en Christien Telehala. Oproep tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor nieuwe leden is toen door Christien aangegeven, zowel bij de deelnemersveld als een oproep naar vrijwilligers om mee te helpen (koffie zetten etc…)

 

……en nog wat van de clubs…

SC TOMA is dit seizoen op de vijfde plaats geëindigd met een compleet nieuw team. Volgend jaar hopen de zaalvoetballers voor de topplaatsen te kunnen spelen.

 

Mae Uku Darts 1 won hun laatste competitiewedstrijd thuis met 8-5 van de darters van Arrows en eindigde op een goede 6e plaats! Het tweede team van Mae Uku Darts wonnen eveneens hun laatste wedstrijd met 6-7 van De Lamme Goedzak en eindigde daardoor op de 7e plaats!

 

De VOLLEYBALdames van Jong Ambon wonnen hun laatste wedstrijd in het seizoen met 5-3 van de dames Bakkerij Schrieks en eindigen wederom op de laatste/zevende plaats!

 

SV JONG AMBON 1 Natuurlijk gaan de FELICITATIES naar Jong Ambon 1 spelers, technische staf en begeleiding en naar een ieder die Jong Ambon een warm hart toe draagt! Na 28 jaar keert Jong Ambon 1 terug in de derde klas KNVB, komt het in de top vijf van Zeeuwse Kampioenen die zich in de laatste 50 jaar ACHT KEER kampioen mag noemen!

00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Zijn er initiatieven waarbij het gebruik van Mae Uku nodig/welkom is, e-mail ons met uw plan van aanpak. Via ons barrooster hier op de website te zien/klikken – over ons – zijn bijvoorbeeld al wat belangrijke data voor aktiviteiten te zien!

Uw bijdrage – altijd welkom – dan wel storting kan worden gedaan op ons rekeningnummer 1544.75.831t.n.v. Stichting Mae Uku te Oost-Souburg én geef aan waarvoor het bestemd is!

Voor vragen of informatie? E-mail naar: stichting@mae-uku.nl of SMS ons naar: 06 55336740!

A M A T O O – T O T Z I E N S