Jong Ambon 2 spelers voetbalde zaterdag 12 mei in Hansweert de bekerfinale tegen NSV 2 niet onverdienstelijk.

Van “op neutraal terrein spelen” kan natuurlijk géén sprake zijn, omdat de finale gespeeld werd op het terrein van een zondagvereniging én zeker in dit geval een reguliere tegenstander van Jong Ambon bij Hansweert!

Dus sowieso waren de spelers van het tweede al op achterstand gezet. Maar ook de tegenstander NSV2 speelde met een uitgekookt tactiek: rustig laten komen, overzicht houden en daar waar mogelijk toeslaan! En zo liep het ook… Jong Ambon was heer en meester in de eerste helft, NSV kwam nauwelijks bij de Ambon-keeper. NSV had een goede mix van jonge talentvolle spelers samen met wat oudere ervaren spelers die met hun spelletje goed uit de voeten kwam en daar waar niemand het verwacht, toesloeg in de laatste minuten van de eerste helft 1-0. Gezien het spelbeeld had NSV geen kans, maar maakte ook halverwege de tweede helft 2-0.

Goed aandringen vanuit de Jong Ambon-verdediging bracht via een razendsnelle uitbraak nog een aansluitingstreffer 2-1. Ondanks een rode kaart wegens onderuithalen bij kansrijke situatie door een NSV speler kwam Jong Ambon 2 nog in een overtal-situatie maar had weer héél véél moeite om te scoren en zodoende konden de vele SVJA-supporters deze keer helaas geen feestje vieren.