Woensdagavond 18 april in Voetbal Experience overhandigen de D1-pupillen van Jong Ambon een deel van de opbrengsten D1-sponsorloop naar Molukse Voetbalschool Ambon (IndonesiΓ«)

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de oprichting van een Molukse voetbalschool op het eiland Ambon. Initiatiefnemer is Jim Pentury uit Middelburg die met zijn organisatie Maluku Mobilae Foundation hard bezig is om dit tot stand te brengen (zie de website: http://www.mobilaemalukufoundation.com/).

Juni vorig jaar is er al een benefiet-avond georganiseerd in de Middelburgse Stadsschouwburg gepresenteerd door Jorgen Raymann met als hoofdgasten coryfeeen als Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst.

Het doel is om Molukse talentjes de kans te bieden zich in de voetbalsport te ontwikkelen. Iets dat op de Molukken niet zo voor de hand liggend is als bij ons, hier in Nederland.

Vorige week hebben de D-pupillen d.m.v. de Sponsorloop hun doel (een weekendje weg) ruimschoots gehaald. Dusdanig zelfs dat de leiding van sv Jong Ambon D1 kans ziet om de Molukse leeftijdgenootjes op Ambon hierin te laten delen.

 

Er is besloten om een symbolisch deel van de opbrengst, ter waarde van 250 euro, te schenken aan dit goede doel.

Zo hebben ze niet alleen hun eigen doel gerealiseerd maar helpen ook met de totstandkoming van een voetbalschool op Ambon. Iets waarop ze trots mogen zijn en waarmee ze ook bij sponsors positief zullen “scoren”.

 

De overhandiging van sv Jong Ambon D1 zal komende woensdagavond plaatsvinden in het Nationaal Voetbalmuseum te Middelburg.

Waarom daar? Deze avond zal namelijk geheel in het teken staan van Ambon!

Om 18.00 uur vindt namelijk de opening plaats van de expositie Ambon Scoort. Dit is een expositie over Molukse topvoetballers zoals Simon Tahamata en Giovanni van Bronckhorst. De opening wordt verricht door Christian Supusepa, Moluks profvoetballer van ADO Den Haag.

Om 19.45 uur vindt de eenmalige voorstelling plaats van de film/documentaire Oranje Ambon. Deze film gaat over het leven op Ambon en wat de Oranje gekte tijdens de WK van 2010 daar teweeg heeft gebracht.

Tussendoor hebben de D-pupillen alle gelegenheid om gratis hun gang te gaan in het interactieve voetbalmuseum waar vast nog niet iedereen is geweest (normaliter bedraagt de entree 17,50 euro) en kan men zelf bepalen hoe laat men naar huis gaat.

Voor de overige bezoekers bedraagt de entree speciaal voor deze gelegenheid 7,50 euro!