Opening Pasar Maluku van alweer de 35e editie Midzomerfeest van stichting Mae Uku werd gedaan met het oplaten van 35 balonnen in de kleuren Blauw-Wit-Groen-Rood van de vierkleur waar menig Molukker met trots graag ziet wapperen. Voorzitter Mesak Lopulissa roemt de inzet van de vele vrijwilligers en ook zij die er niet meer zijn bedanken voor het vele werk verzet voor de hele gemeenschap danwel de doelgroep.

Tifa- en menaregroep met de allerjongsten in de gelederen dansten, sloegen en zongen met trots alle bewoners/iedereen op om buiten te komen – te verzamelen – waar de jaarlijkse wijkfeest met de Pasar Maluku wordt gehouden. Ca. 38 kraamhouders hopen samen met de organisatie op het mooie weer en na wat bewolking komt het zonnetje inderdaad toch nog door voor de kleine driehonderd aanwezigen net vóór het middaguur.

Op het hoofdpodium aan het eind van de Prins Hendrikstraat zong onze Souburgse Contessa Septenno ‘het Molukse volkslied Hena Masa Waja’ onder begeleiding van de Zeeuwse Tifa-, Totobuang- & Menarégroep én o.l.v. Totobuang-speler opa Thijs de Fretes uit Moordrecht voor de allerjongsten onder ons.

Ook oom Jaap Metiary die – helaas – vanmorgen is overleden zou zeer tevreden en met trots naar hebben geluisterd. Want ook oom Jaap was nauw betrokken met Stichting Mae Uku en de Molukse gemeenschap in Zeeland.

Sterkte allen, maar vooral de familie………

Ook voor de 1e generatie Molukkers is er ruimte om te zitten. Want vanuit Moluks Zorgcentrum Tabadila in de Molukse wijk Middelburg hadden ze al aangegeven dat er een busje met ‘onze oudjes’ bij de wijkfeest op weg waren. Nu net ná de middag lijkt het allemaal wel goed te komen en met de dans,- muziek- en theatergroepen verspreidt over de hele dag belooft het inderdaad een mooie 35e editie te worden.

Veel plezier allen.