Selamat semua.

We hebben gekeken wat de vanaf 19 november geldende coronamaatregelen betekenen voor onze stichtingsactiviteiten. De gedeeltelijke lockdown van 13 oktober 2020 is weer bepalend.

MAATREGELEN VAN BELANG VOOR MAE UKU VANAF 19-11-2020:

Die overheidsmaatregelen waren:

1.            In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30.

2.            Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens.

3.            Draag vanaf 13 jaar een mondkapje in de publieke binnenruimtes en in het OV.

4.            Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten de deuren. Afhalen blijft wel mogelijk

5.            Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie. Tussen 20:00 uur – 07:00 uur wordt er geen alcohol meer verkocht of bezorgd. Het is niet toegestaan om tussen 20:00 uur en 07:00 uur alcohol op zak te hebben of te nuttigen in de openbare ruimte.

6.            Evenementen zijn verboden.

7.            Verbod is niet van toepassing op: een locatie waar besloten en georganiseerde dagbesteding plaatsvindt voor kwetsbare groepen, waar ook iets genuttigd kan worden door deze doelgroep;

Gevolgen voor Mae Uku:

1.            Zoals in bioscopen en theaters. Bij eventuele dergelijke voorstellingen in Mae Uku, dus maximaal 30 zitplaatsen.

2.            In Mae Uku mogen geen activiteiten voor meer dan 4 groepsleden / mensen plaatsvinden.

3.            Mae Uku is een publieke binnenruimte, dus mondkapjes verplicht per 1-12-2020.

4.            Mae Uku is (soms) ook een eet- en drinkgelegenheid, dus moet daarvoor sluiten. Dus de bar en de keuken moeten sluiten.

5.            Mae Uku mag geen alcohol verkopen en publiek mag in de openbare ruimte (Mae Uku?) geen alcohol op zak hebben.

6.            Wat is een evenement en wat niet? Feestjes, recepties enz. zijn verboden.

7.            Als de Mae Uku- Ouderengroep gezien wordt als “kwetsbare groep”, en hun gymnastiek en knutselactiviteit als “besloten en georganiseerde dagbesteding” is dit niet verboden.

Als gevolg van dit alles heeft het bestuur besloten om deze regels te volgen en de stichting voorlopig nog gesloten te houden. Helaas is dit noodzakelijk.

Groeten en

Stay Safe allemaal!