5595_559662764065267_1172052413_nMae Uku deelt mee met de landelijke actie NL-Doet van het Oranjefonds. Komend weekend beginnen de vrijwilligers al op de vrijdag met meerdere sessies. Opknappen van en rondom het wijkgebouw, ’s-middags worden de vrijwilligers – tussendoor – ook ingezet bij een ‘koempoelan-activiteit’ van en door ouderen die tweewekelijks een gezellig hapjes- en dansmiddag onderling maken. Daarna zal gezamenlijk het gebouw wederom onderhanden worden genomen  door de vrijwilligers die zich spontaan al hebben aangemeld via de website van NL-Doet. Op de zaterdag,  maar ook op de zondag blijven de vrijwilligers inzetbaar voor het Mae Uku-gebouw, o.a. bij de voorbereidingen van en tijdens een besloten PS-activiteit (doopfeest).

KraampjesSnuffelmarktOPT-Bokaal1Volgende week zaterdag wordt er weer een snuffelmarkt gehouden, waarmee opbrengsten worden gespaard voor een bus-excursie naar de jaarlijkse veteranen-dag (Pelita) in de Veluwehal te Barneveld.  Strijd om de ‘Oom Piet Tuasuun(OPT)-bokaal’ gaat op zaterdag 5 april weer beginnen; een badmintontoernooi  georganiseerd ter ere van Mae Uku’s – inmiddels – 93-jarige vrijwilliger bij werkgroep Schoonmaak en in Oost Souburg  bekend als een gewaardeerde badmintoncoach.

RaboCC1445_001Tijdens de Rabo Clubkas Campagne kunnen Raboleden – stemperiode van 2 t/m 14 april – maximaal twee stemmen gunnen om Mae Uku te steunen. In die periode hebben de vrijwilligers op 2e paasdag – maandag 6 april – ook een lekkere paasbrunch voor u allen in petto. Wel even aanmelden!

Midzomerfeest 2015

Inmiddels zal binnenkort ook het bestuur worden bijgepraat, waar de vrijwilligers binnen het 3-daagse comité 2015 voornemens zijn te gaan doen, wat de plannen zijn, of alles wel volgens draaiboek loopt etc….. De wg Ouderen draaien op maandag- en woensdagmorgen de wekelijkse sessies. Een echte dagopvang voor ouderen staat als één van de grootste wensen van de werkgroep. Woensdagavond 1 april staat een lezing gepland door onze eigen u Frieda Pesiwarissa over zorg & welzijn van 55-plussers op het programma, aanvang 19.30 uur in Mae Uku. Iederéén is van harte welkom.