Afgelopen zaterdag werd alweer de zesde editie van de Oom Piet Tuasuun-bokaal. Deze keer een middag en avondprogramma ter ere van oom Piet Tuasuun, die op 28-jarige leeftijd – 67 jaar geleden – op 8 april met de m.s. Roma is aangemeerd. Met 200 man uit het KNIL aan boord, waarvan de helft vrijgezel, kwam het merendeel in Vlissingen (West Souburg – vliegveld) terecht. Ná wat strubbelingen, is toen besloten om dezelfde manschappen te scheiden, waardoor er 100 man naar Middelburg werden verhuisd en de andere 100 in Vlissingen konden blijven. Oom Piet is nu als enige nog over. Live-beelden (gemaakt door Nuraye) van o Piet in actie te zien via facebook >>>> klik dan op >> https://www.facebook.com/stichtingmaeuku/videos/1979425885655976/

Naast oom Piet hebben we nóg een aantal vrijwilligers binnen Mae-Uku die – weliswaar als kind – ook met de bekende scheepstransporten zijn meegekomen. Die rekenen we bij de tweede generatie 65-plussers.

Respect ook voor families die helemaal vanuit Hoogeveen, Amsterdam, Leerdam en Den Haag de reis naar Zeeland maakten om aan het OPT-evenement in Oost-Souburg deel te nemen. Gelukkig werd bij deze 6e editie  het eerste fluitsignaal pas begin van de middag gegeven.

In totaal werden er 5 rondes gespeeld van 15 minuten. Met 7 velden en natuurlijk 4 deelnemers per veld heeft het comite met een totaal van 29 deelnemers een goed balans gevonden. Zo kon er een ruime marge ingeruimd worden (pauzes) voor de recreanten die voor het eerst meedoen doen in een evenzo ruime leeftijdscategorie. De jongste van 17 jaar tot en met oom Piet met zijn 95 jaar. Een gezellig en sportieve deel van de dag dat we om 17.00 uur weer fris en fruitig in de sporthal afsloten en richting het Mae Uku gebouw in de Molukse wijk gingen.

De prijsuitreiking werd in het Mae-Uku wijkgebouw gehouden, waar de 95-jarige oom Piet traditioneel werd onthaald door de jongste generatie van menare-groep ‘Bunga Cengkeh’ onder begeleiding van het geluid van de Tifa. Deelnemers, supporters, buurtgenoten, bekenden, collega-vrijwilligers en familie waren present om het verjaardagsfeest van oom Piet compleet te maken. Na een heerlijke rijsttafel, verjaardagstaart, lekkere hapjes en drankjes werden uiteindelijk de winnaars bekend gemaakt van deze zesde OPT-bokaal ter ere van de oudste vrijwilliger en tevens oudste bewoner (95 jaar) van de Molukse wijk in Oost-Souburg.