pizzabakken tijdens nl doet op vrijdag 9 maart

Tijdens de vrijwilligersdagen van het Oranjefonds NLdoet op 9 &10 maart 2018 kon jij jezelf opgeven om 1, 2 of meerdere dagen/uren mee te draaien met activiteiten van de welzijnsstichting Mae Uku.

Alleen, of nog leuker met je sportclubleden, buren, collega’s of familie! Nee – in deze verkiezingstijd – zelfs namens politieke partijen waren vrijwilligers present.

Enkele activiteiten, waarvoor jezelf op kunt geven, zoals

– op 9 & 10 maart tijdens NLdoet

– op 24 maart voor OPT-bokaal ter ere van onze oudste vrijwilliger (95jaar)

– van 22 t/m 26 mei te collecteren voor het Oranjefonds

– op 14 juli bij de SouMiKou-Sponsorwandeltocht t.b.v. de Molukse projecten van Rit/Rock voor Maluku

– van 9 t/m 11 augustus bij onze 36e editie Midzomerfeest óf bij de ondersteunende Rumah Makan, Hapjesbingo of Satehut  – evenals vorig jaar – culinaire activiteiten t.b.v. het jaarlijkse wijkfeest.

onderhoud tegelwerk toiletten met NLdoet

Tijdens NLdoet op vrijdag 9 maart was de werkgroep Ouderen van 10.00 – 11.30 uur druk in de weer waarbij samen met vrijwilligers Pizza’s werden gemaakt en gebakken. In een gezellige sfeer werd deze 1e dag in gegaan. Extra ruimte in de muziekkast werd d.m.v. extra legplanken aangebracht en werd er in de toiletten wat aan de vloertegels gedaan. Samen en o.l.v. de beheerders werd gezamenlijk vanaf 17.00 uur tijd gemaakt voor Makan Priet! Voor 5 euro heb je friet en wat er bij hoort inclusief een drankje. Natuurlijk voor de vrijwilligers van deze 1e dag NLdoet in Mae Uku is Makan Priet gratis.

Op de 2e dag van NLdoet op zaterdag 10 maart was de opstart door SouMiKou-wandelgroep al om 08.15 uur en vertrokken ca. 35  deelnemers aan de reguliere wandeltocht voor vertrek 5, 10 of 15 km. Enkele dissidenten vertrokken zelfs pas om 09.30 uur. Na de finish kon een ieder genieten van koffie, thee, soep en natuurlijk de benodigde hapjes om te spreken van een High Tea ofwel zoals wij het benoemen als Djam Tee en konden we het geheel gezellig met aanwezigen afronden. Slingers, banners die buiten in de wijk was opgehangen omtrent NL doet werd weer opgeruimd en ook binnen werd alles weer opgeruimd en werd het Mae Uku wijkgebouw weer netjes achtergelaten.

Ook op deze dag was Stichting Mae Uku present bij de ING te Middelburg waar de bekendmaking plaats vond van de stemmen-actie ‘Help Nederland Vooruit’. Met 186 stemmen voor Stichting Mae Uku hebben we toch nog een cheque van 2000 euro in ontvangst mogen nemen.

Vrijwilligers! Je bent van harte welkom. E-mail ons naar stichting@mae-uku.nl