Wellicht is het jullie niet ontgaan maar sinds enige tijd zijn er wat activiteiten omtrent het organiseren van een Reünie voor oud-bewoners en aanverwanten van de Eerste Generatie Ambonezen Zeeuws-Vlaanderen in het Ledeltheater in Oostburg. Het evenement vindt plaats op zaterdag 15 juni aanstaande met een leuk en goedgevuld programma. 

Inderdaad, op dezelfde zaterdag dat er een sponsorwandeltocht (5-10-15-20 km) wordt georganiseerd – voor het goede doel – vanuit Mae Uku te Oost Souburg rond onze 3 Molukse wijken op Walcheren met starttijden tussen 08.30-10.00 uur. Alle opbrengsten van deze SouMiKou-wandeltocht zijn t.g.v. de kansarme kinderen op Ambon/Maluku via Stichting Dekat di Hati. Dit even terzijde/ter informatie zie verder op deze website.

In het evenement te Oostburg wordt een stuk geschiedenis gepresenteerd van de Molukse gezinnen die woonachtig waren in de kampen Oostburg, Breskens, Groede en Aardenburg.
Deze “reünie” is bedoeld voor oud-bewoners van de kampen, hun familieleden, oud-klasgenoten, of alle andere mensen die enige vorm van betrokkenheid kennen met de kampen of bewoners hiervan. Zo ook voor de lokale Zeeuwse bewoners van toen en nu. Er vinden naast Molukse historie en cultuur, ook dans- en muziekactiviteiten plaats tijdens deze dag. De lokale media zal ook aanwezig zijn en ook wordt er aandacht besteedt aan de Zeeuwse cultuur en de geschiedenis met de eerste Molukse bewoners in Zeeland. Iedereen is welkom.

Er hoort een URL bij voor de kaartverkoop: https://www.ledeltheater.nl/movies/reunie-kamp-oostburg-groede-breskens-en-aardenburg/

En een Facebook-pagina voor meer informatie over de reunie Oostburg:  https://www.facebook.com/groups/1546338738803304/