OPROEP AAN DE OUD-BEWONERS KAMPEN AERDENBURG, BRESKENS, GROEDE EN OOSTBURG

Een groep tweede generatie oud-Oostburgers van woonoord Wilgenhof is enthousiast bezig met de voorbereidingen van een reünie van oud-bewoners woonoorden in Aerdenburg, Breskens, Groede en Oostburg.
De reünie zal voor velen een unieke gelegenheid zijn om elkaar na meer dan een halve eeuw weer te ontmoeten. Het wordt een eerbetoon aan de eerste generatie. Het zal een emotioneel weerzien zijn met veel lachen en huilen.

De herinneringen aan de woonoorden in Zeeuws-Vlaanderen zullen voor ieder verschillend zijn. De één herinnert zich de gezelligheid van het bij elkaar wonen, de ander heeft minder prettige herinneringen. Maar voor iedereen was het een leven in armoede in koude barakken.

Er zijn nog oud-bewoners van Oostburg, Aerdenburg en Breskens die in Zeeland wonen. Maar velen wonen inmiddels overal in Nederland, verspreid over diverse Molukse woonwijken en ook daarbuiten.

De werkgroep is in gesprek met de gemeente Sluis/Oostburg om over de reünie te praten. De gemeente steunt ons initiatief en is bereid mee te helpen.

Wij doen een oproep aan jullie, de oud-bewoners van Aerdenburg, Breskens, Groede en Oostburg om je aan te melden op de Facebookpagina REUNIE KAMP OOSTBURG, GROEDE, BRESKENS, AERDENBURG. Heb je nog foto’s en herinneringen aan de woonoorden in deze dorpen, plaats ze zoveel mogelijk op die Facebookpagina. Uiteraard zal de werkgroep nieuws of mededelingen publiceren.

De werkgroep Reünie Aerdenburg, Breskens, Groede, Oostburg bestaat uit:
Penny Pelamonia-Taribuka / Corrie Taribuka / Sonja Turumena /Rica Latumeten / John Pattiiha / Willem Kipuw / Ana Luhulima / Kitty Luhulima /Juul Mustamu