Hoofdstraat dorpje Suli-Bawah op AmbonDeze week starten we weer met de Workshop ‘Moluks-Maleis’. De workshop bestaat uit 10 lessen, waar o.l.v. usi Mary met het cursusboek alledaagse onderwerpen worden aangehaald en doorgenomen. Dinsdagavond 20 januari start er een groep, maar ook op de zaterdagmorgen 24 januari is hiervoor een groep met deelnemers gepland die niet doordeweeks kunnen.

Natuurlijk is ook al gestart  de workshop ‘Jospan-Line Dance’ o.l.v. Rob de Bruijn. Deze is te volgen op de maandag- én/of donderdagavond in ons wijkgebouw aan de Prins Hendrikstraat 35A – in de Molukse Wijk –  te Oost Souburg. Zaterdag 31 januari a.s. staat de eerste Line Dance Feestavond alweer gepland in Mae Uku, waar iederéén van harte welkom is.

Maandag- en woensdag vanaf 09.30 uur is de werkgroep Ouderen ook alweer een tijdje bezig o.l.v. Martien en Stien. De werkgroep Schoonmaak neemt het wijkgebouw maandagmiddags onder handen met wat extra mankracht!

Mae Uku – demogroup is weer zoals vertrouwd op de dinsdagmiddag in Mae Uku bezig en kunnen we melden dat we gelukkig weer wat nieuwe vrijwilligers kunnen toevoegen aan ons team voor achter de bar. B luc neemt de taken op zich als beheerder, leunend op wat ‘inleenkrachten’ die deze beheerdersfunctie met hem delen.

Toma heeft inmiddels de competitie op vrijdag 16 januari weer hervat en in een spannende boeiend duel heeft de koploper Geen Idee 2 met 7-4 gewonnen. Vrijdag 26 januari in sporthal Sprong te Middelburg begint het volgend duel om 20.00 uur tegen het zaalvoetbalteam van Arnemuiden.

Delta-NelNel Lekatompessy (Delta Dua) was laatst tijdens ons eerste Winterfair ook van de partij en liet ons weten dat ze met ‘Biskoewit Verkade’ met authentieke voorwerpen en rollenspel kinderen bij haar persoonlijk verhaal te willen betrekken: op speelse en concrete wijze aandacht te creëren voor het culturele erfgoed van Molukse Nederlanders.(zie de flyer rechts voor info).

De opbrengst van de collecte tijdens de kerstviering van de GKPM (ruim 300 euro) zal worden geschonken aan de zondagsschool in Suli op Ambon in de Molukken. De Nederlandse kerk uit Domburg heeft daar 200 euro bijgedaan, waardoor ruim 500 euro zal worden geschonken t.b.v. benodigde materiaal voor de zondagsschool in Suli (linksboven op de foto Jalan Suli-Bawah ofwel de hoofdstraat van het dorpje Suli).

Midzomerfeest 2015 is gepland op donderdag 20-, vrijdag 21- en zaterdag 22 augustus 2015.

Midzomerfeest 2015

Zet het alvast in je agenda…….