Woensdag 7 maart in Mae Uku gaat NIET door vanwege het korte tijdbestek om het SAMEN voor elkaar te krijgen. Het idee op zich is leuk en betrokken partijen gaan kijken naar een ander datum In principe hopen we de eigenlijke programmering te behouden om in een samenwerking aan de Ouderentour van 13.45-17.00 uur in Mae Uku i.s.m. Tabadila op verzoek van de landelijke organisatie ‘Moluks Juweeltje’ om verhalen tot leven te laten komen. Hierbij gaat het om het boek ‘Ena en de vissen’ geschreven en gepresenteerd door ons in Zeeland kennende Ada Lilipaly. Laatste berichten duiden dat het toch wel gewoon in Tabadila wordt gehouden zodat het landelijk lopend project tijdig kan worden afgerond……… 

 

Het aanbod bij Mae Uku vanuit het landelijk project ‘Moluks Juweeltje’ samengevat was dus:

Met heel veel plezier bieden Moluks Juweeltje en Grootouders lezen voor! (GLV!) u het feestelijke programma ‘Ena en de vissen’ aan. U, uw bewoners en hun familie laten wij graag het filmverhaal ‘Ena en de vissen’ laten zien, gestoken in een eigentijdse bewerking van de hand van Ada Lilipaly-de Voogt. Het boek verscheen in 1989 en is in de boekhandel al jaren niet meer verkrijgbaar. In het filmverhaal vertellen grootouders van Molukse afkomst aan hun kleinkinderen het verhaal over het meisje Ena die, met haar jongere broer Daantje, een maaltje vis gaat vangen voor hun avondeten. Als er zich op weg naar huis allerlei moeilijkheden voordoen, ziet het er naar uit dat er ’s avonds bijna niets te eten zal zijn.

Programma
De middag ziet er uit als volgt:
• Presentatie van het filmverhaal ‘Ena en de vissen’ op een groot scherm
• Gesprek over het filmverhaal en over herinneringen van toen en nu.
• Klank en kleur, samen zingen onder muzikale begeleiding
• Napraten met een hapje en een drankje
• Familiefoto maken met het filmdecor als achtergrond!

De sfeer wordt mede gecreëerd door de expositie ‘Mijn favoriete jeugdverhaal’, een portable decor van banners die door iedereen gelezen en bekeken kan worden. Op deze banners uitspraken van jong en oud over de herinnering aan hun favoriete verhaal, bijzonder vorm gegeven door Marcel Palijama.

Doel van de middag
Het doel van de presentatie is:
– de oudste generatie een fijne middag bezorgen door de presentatie van een herkenbaar verhaal met prachtige illustraties in een modern jasje dat positieve gevoelens oproept
– de ouderen te prikkelen door de herkenbaarheid van het verhaal dat, gepresenteerd door leeftijdsgenoten, een makkelijke opening biedt voor een groepsgesprek.
– een muzikale omlijsting die herinneringen oproept en onderling verbindt

We horen het wel……In de tussentijd gaat de werkgroep Ouderen in Mae Uku elke week gewoon door met de activiteiten op de maandag- en woensdagmorgen van 09.30-11.30 uur.