Culinair Mae Uku

Rumah Makan – Moluks Kookworkshop – Pannenkoeken – en nog véél meer.

Ook in 2018 blijven kookgroepen actief die o.a. weer een Rumah Makan organiseren. Iedereen kan zich dan opgeven om bij Mae Uku te komen proeven/eten/dineren etc….

Zaterdagavond 26 mei staat een HAPJES-BINGO op de Mae Uku-agenda gepland en op vrijdagavond 22 juni weer de eerste Rumah Makan. De  avonden worden op initiatief van Mesak Lopulissa – lid van het Comite Midzomerfeest 2018 – georganiseerd. Vrijdagavonden 22 juni en 3 juli 2018 zal er weer een Moluks diner worden voorgeschoteld in het Mae Uku gebouw aan de Prins Hendrikstraat 35A te Oost Souburg. Tenslotte sluiten we deze activiteiten ter ondersteuning van het MZF2018 (Midzomerfeest) af op vrijdagavond 3 augustus met een culinaire ‘Sate-hut’. Het MidZomerwijkFeest zelf staat gepland op donderdag 9 en zaterdag 11 augustus 2018.

Kijkt u verder op onze agenda of volg onze website voor de volgende Rumah Makan in Mae Uku. U kunt zich opgeven via onze email: stichting@mae-uku.nl o.v.v. RumahMakan-2018.

Een ander initiatief gestart in 2017 is de Moluks Kookworkshop. Vis-, vlees- en vegetarische gerechten …

o.a. Workshop Molukse rijsttafel. Wat is nou precies de bedoeling van een workshop?

Het is de bedoeling dat u zelf gezamenlijk iets gaat klaar maken, onder begeleiding. Kiest u voor een rijsttafel, dan wordt er aan het eind van de workshop gezamenlijk gegeten en kunt u gezamenlijk proeven wat u zelf hebt klaar gemaakt. Mae Uku zorgt voor alle benodigdheden voor de workshop en extra keukengerei. Rijsttafel: vanaf € 35.00  pp. De prijzen zijn inclusief ingrediënten en 3 drankjes.

Een workshop (tijden als voorbeeld) ziet er als volgt uit:

16.30 uur   – Ontvangst aan de bar.
17.00 uur   – Uitleg namens Stichting Mae Uku
17.15 uur   – Met z’n allen koken, maken van het diner
– Aan tafel en gezamenlijk eten
21.15 uur   – Gezamenlijke afsluiting met koffie/thee.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar bent u bereid om voor 10 personen te betalen dan kan de workshop doorgaan. De aanvangstijd kan in overleg aangepast worden.

Heeft u interesse, informeer dan naar de beschikbare data op doordeweekse dagen en in het weekend. Let wel dat we ruim de tijd willen hebben om alles door te spreken, plannen en welke vrijwilligers er eventueel ingezet kunnen worden.

Per email naar: stichting@mae-uku.nl

 

 

 

Aanmelden werkgroep Culinair

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)